.species-grid{display:grid;grid-template-columns:repeat(6,minmax(0,1fr));gap:16px;min-width:0}.species-grid--mini{grid-template-columns:repeat(2,minmax(0,1fr));gap:12px}.species-card{min-width:0;border-top:1px solid var(--wpia-border);padding-top:12px}.species-card__media{display:block;aspect-ratio:1/1;overflow:hidden;background:var(--wpia-paper);margin-bottom:10px}.species-card__media img,.species-card__media .wikipetsia-media-placeholder{width:100%;height:100%;object-fit:cover}.species-card__media:focus-visible{outline:3px solid var(--wpia-forest);outline-offset:3px}.species-card__name{font-size:1.05rem;line-height:1.15}.species-card__scientific,.species-card__discovery-label{margin-top:4px;color:var(--wpia-muted);font-size:.82rem}.species-card__discovery-label{display:block;font-family:var(--wpia-sans);font-size:.68rem;font-weight:700;letter-spacing:.02em}.species-card--full{border-top:0;padding-top:0}.species-card--full .species-card__media{aspect-ratio:4/3;margin-bottom:16px}.species-card--full .species-card__name{font-size:1.65rem}.species-card__facts{margin:18px 0 0;border-top:1px solid var(--wpia-border)}.species-card__facts>.species-fact{display:grid;grid-template-columns:minmax(112px,.9fr) minmax(0,1.1fr);gap:10px;padding:9px 0;border-bottom:1px solid var(--wpia-border)}.species-fact dt{display:flex;align-items:center;gap:7px;color:var(--wpia-muted);font-size:.7rem;font-weight:800;letter-spacing:.04em}.species-card__fact-icon{flex:0 0 auto;width:17px;height:17px;fill:none;stroke:var(--wpia-forest);stroke-width:1.6;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round}.species-fact dd{margin:0;font-size:.88rem;overflow-wrap:anywhere}.species-fact--iucn_status dd{display:flex;align-items:center;gap:7px}.species-fact__status-code{display:inline-flex;flex:0 0 auto;align-items:center;justify-content:center;min-width:27px;height:27px;padding:0 5px;border-radius:999px;background:var(--wpia-forest);color:#fff;font:800 .66rem/1 var(--wpia-sans);letter-spacing:.02em}.species-card__cta{display:inline-flex;align-items:center;justify-content:center;min-height:44px;margin-top:14px;padding:9px 13px;background:var(--wpia-forest);color:#fff;font-size:.8rem;font-weight:800;text-decoration:none}.species-card__cta:hover,.species-card__cta:focus-visible{background:var(--wpia-forest-dark);color:#fff;text-decoration:none}
.documentary-grid{display:grid;grid-template-columns:repeat(3,minmax(0,1fr));gap:28px 20px}.documentary-card{min-width:0;border-top:1px solid var(--wpia-border);padding-top:14px}.documentary-card__media{display:block;position:relative;aspect-ratio:16/9;overflow:hidden;background:var(--wpia-ink)}.documentary-card__media img,.documentary-card__media .wikipetsia-media-placeholder{width:100%;height:100%;object-fit:cover}.documentary-card__duration{position:absolute;right:8px;bottom:8px;background:rgba(0,0,0,.78);color:#fff;padding:4px 7px;font:700 .72rem/1 var(--wpia-sans)}.documentary-card__body{padding-top:12px}.documentary-card__body h2{font-size:clamp(1.25rem,1.7vw,1.65rem);margin-top:5px}.documentary-card__body>p:last-child{color:var(--wpia-muted);font-size:.9rem;margin-top:8px}
@media(max-width:1199px){.species-grid{grid-template-columns:repeat(4,minmax(0,1fr))}.documentary-grid{grid-template-columns:repeat(2,minmax(0,1fr))}}
@media(max-width:959px){.species-grid{grid-template-columns:repeat(3,minmax(0,1fr))}.species-grid--mini{grid-template-columns:repeat(3,minmax(0,1fr))}}
@media(max-width:767px){.species-grid{grid-template-columns:repeat(2,minmax(0,1fr))}.species-grid--mini{grid-template-columns:repeat(2,minmax(0,1fr))}.documentary-grid{grid-template-columns:minmax(0,1fr)}}
@media(max-width:359px){.species-grid,.species-grid--mini{grid-template-columns:minmax(0,1fr)}}
